Marriage Course

Hoe zit de cursus in elkaar?

Zeven avonden met elkaar in gesprek over wat echt belangrijk is: jullie relatie. Dat is de Marriage Course. Deze cursus kun je zien als een APK voor je relatie. Welke onderdelen lopen soepel en waar is misschien wat onderhoud of zelfs vernieuwing bij nodig? Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Bij De Wijngaard wordt je elke cursusavond uitgebreid verwend. Het is een leuke night-out. Voldoende hapjes en drankjes en een goede sfeer. De laatste cursusavond hebben we ook nog een maaltijd met elkaar.

 

Voor wie is de Marriage Course bedoeld?

Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben. Je ontmoet bovendien stellen in dezelfde levensfase; leuk toch? 

Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.

De Marriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heengedraaid.

Voorkomen is beter dan genezen. Meer dan 1/3 van de huwelijken mondt uit in een scheiding. En dat heeft vaak negatieve effecten voor jezelf, je partner, eventuele kinderen, familie, enz. Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie.

 

Het maakt niet uit of je nog maar net of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

Als je huwelijk wat moeizaam is omdat je worstelt met bepaalde zaken, geeft de cursus je hele praktische tips om je te helpen aan de moeilijke punten te werken. Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, lastige pubers, enz. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.

 

De Cursus komt uit een christelijke koker; iets voor jou?

De Marriage Course wordt vaak gehost door een kerk of christelijke organisatie. De cursus is namelijk uitgedacht door het Londense echtpaar Nicky en Sila Lee, zelf christen. Zij wilden dat hun kerk (Holy Trinity Brompton Church London) op een eigentijdse, creatieve en open manier aandacht zou besteden aan het versterken van relaties. Zij ontwikkelden samen het materiaal voor de Marriage Course en later de PreMarriage Course. De cursussen worden over de hele wereld gegeven!

Dat de cursus uit een christelijke koker komt, betekent helemaal niet dat hij alleen voor christenen is bedoeld. Integendeel! De cursus behandelt relevante onderwerpen, waar iedereen mee te maken krijgt. Het 'christelijke' aan de cursus is dat de basiswaarden van de cursus christelijk zijn, denk aan: kiezen voor trouw, verbondenheid, eerlijk zijn, je naaste liefhebben als jezelf, enz.

Als jullie jezelf in deze waarden herkennen dat zit je bij de Marriage Course goed!!