RestoRank

Sinds maart 2010 is er in De Wijngaard een nieuw project opgestart: RestoRank.

 

Op elke 3e vrijdag van de maand (behalve in juli en augustus) is er voor mensen van buiten De Wijngaard de gelegenheid om RestoRank te bezoeken, en een lekkere maaltijd te komen eten voor een klein bedrag.

Leden en bezoekers van de Wijngaard zijn ook van harte welkom wanneer zij tot de doelgroep behoren; is dit niet het geval dan zijn zij van harte welkom wanneer zij iemand uitnodigen om mee te eten die wel tot de doelgroep behoort.

 

Toen wij in 2006 het kerkgebouw in Oost-Souburg konden kopen, gaf de Heer ons een opdracht en een belofte: wij moesten onze tentpinnen wijd uitslaan (zie Jesaja 54: 2 en 3) zodat er mensen bij ons een schuilplaats zouden vinden. Later werd in een profetisch woord door een spreker van buitenaf ditzelfde benadrukt.

 

In het voorjaar van 2009 groeide bij een aantal mensen het verlangen, mede n.a.v. dit woord, om iets te gaan doen voor de mensen in Oost-Souburg en omgeving, met name voor die mensen waar het leven niet makkelijk voor is. Hierbij werd gedacht aan mensen die het financieel moeilijk hebben en aan mensen die eenzaam zijn.

 

Al biddend ontstond het idee deze mensen uit te nodigen om bij ons te komen eten. Zo ontstond RestoRank, dat goed wordt bezocht; meestal zijn er zo'n 40 tot 60 mensen.

 

Het RestoRank-team bouwt 's-middags De Rank om tot restaurant, kookt de maaltijden, speelt voor gastheer of gastvrouw, heet mensen welkom, eet samen met de gasten, is beschikbaar voor een gesprek, en na afloop wordt er nog afgewassen.

 

Het RestoRank-team hoopt en bidt dat door het bieden van gezelligheid, aandacht, gesprekken en een lekkere maaltijd mensen de liefde van God mogen gaan zien!