Betrokken, liefdevol en gastvrij

RestoRank

Op elke derde vrijdag van de maand (behalve in juni, juli en augustus) is er de gelegenheid voor mensen uit onze omgeving om een lekkere maaltijd met elkaar te hebben in RestoRank.
De doelgroep is mensen die het niet breed hebben en/of bijna altijd alleen eten. Ook leden van De Wijngaard zijn van harte welkom. Wel wordt hen gevraagd om iemand uit te nodigen van buiten de gemeente.

De data van RestoRank in 2024 zijn:
19 januari
16 februari
15 maart
19 april
31 mei

De maaltijd begint om 18.00 uur.
De Rank is open vanaf 17.00 uur.
We verwelkomen onze vroege gasten met een kopje koffie of thee.

Opgave vooraf via:
Fred: 06-11726790.
Opgeven graag uiterlijk de donderdag ervoor, vóór 18.00 uur.
We vragen voor deze maaltijd een kleine bijdrage van € 3,50 per persoon.

RestoRank draait al vanaf 2010. Er zijn een aantal vaste bezoekers die al van het eerste moment komen mee eten. Op een gegeven moment aten er wel zo’n 75 mensen per keer mee (inclusief de medewerkers). In oktober 2021 hebben we besloten dit aantal wat naar beneden bij te stellen. Het maximum aantal gasten is nu 40 per avond.

Achtergrond

Toen wij in 2006 het kerkgebouw in Oost-Souburg konden kopen, gaf de Heer ons een opdracht en een belofte: wij moesten onze tentpinnen wijd uitslaan (zie Jesaja 54: 2 en 3) zodat er mensen bij ons een schuilplaats zouden vinden. Later werd in een profetisch woord door een spreker van buitenaf ditzelfde benadrukt.

In het voorjaar van 2009 groeide bij een aantal mensen het verlangen, mede n.a.v. dit woord, om iets te gaan doen voor de mensen in Oost-Souburg en omgeving, met name voor die mensen waar het leven niet makkelijk voor is. Hierbij werd gedacht aan mensen die het financieel moeilijk hebben en aan mensen die eenzaam zijn. Al biddend ontstond het idee deze mensen uit te nodigen om bij ons te komen eten. Zo ontstond RestoRank, dat goed wordt bezocht; meestal zijn er zo'n 75 mensen.

Het RestoRank-team bouwt 's middags De Rank om tot restaurant, kookt de maaltijden, speelt voor gastheer of gastvrouw, heet mensen welkom, eet samen met de gasten, is beschikbaar voor een gesprek, en na afloop wordt er nog afgewassen.

Het RestoRank-team hoopt en bidt dat door het bieden van gezelligheid, aandacht, gesprekken en een lekkere maaltijd mensen de liefde van God mogen gaan zien!

Kinderdiensten
Samenkomsten
Livestream en preken
Activiteiten
Iedere zondag samenkomst om 10.00 uur • Kanaalstraat 8, Oost-Souburg