De Wijngaard: betrokken, liefdevol en gastvrij

Zending

Kort na de oprichting van De Wijngaard was er een profetie voor de gemeente, dat De Wijngaard een zendingsgemeente zou zijn. Sinds dat moment zijn veel zendelingen uitgezonden of ondersteund door onze gemeente.
Tegenwoordig willen we ons een missionaire gemeente noemen.
Missionair in het bereiken van en omzien naar mensen. Daarin maken we onderscheid in zending, evangelisatie en diakonaat.
Zending is dan bijbelse zending buiten het verzorgingsgebied van De Wijngaard, oftewel het verkondigen van het evangelie in woord en daad in de wereld.

Zending wordt verwoord in de opdracht die Jezus ons geeft:

"Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb." (Mattheus 28: 19, NBV)

Deze zending richt zich op evangelieverkondiging en mensen helpen discipelen te worden van Jezus.
 

Onze zendelingen

De Wijngaard ondersteunt een aantal zendingsprojecten in binnen- en buitenland.

Project Schriftgebruik • Elizabeth
We ondersteunen Elizabeth die voor Wycliffe Bijbelvertalers werkt. In het najaar van 2021 is zij uitgezonden naar Azië om te gaan werken in een gesloten gebied. Zij is daar bezig met het bevorderen van het Bijbelgebruik.

Project Dakar • Jan en Chun An
Jan en Chun An Janse-Yu zijn weer terug in Senegal waar ze beiden fulltime in de hoofstad Dakar in de boekenwinkel werken.

Project Souburg • Sonja
Sonja heeft een koffiehuis in Oost-Souburg en kijkt om naar de mensen in haar omgeving die eenzaam zijn en met weinig moeten rondkomen.

Project Debriefing • Arie en Nieke
We ondersteunen Arie en Nieke Baak, die in Nederland en daarbuiten betrokken zijn bij het coachen en debriefen van zendelingen en leiders uit de gemeenten.

Project Equip • Rahman en Nelleke
Rahman en Nelleke Yakubu hebben 12 jaar in Ghana gewerkt en zijn nu nog steeds werkzaam als zendelingen in Nederland. Rahman werkt 2 dagen per week op Tyndale. Tyndale Theological Seminary is een internationale Engelstalige opleiding in christelijke theologie, gevestigd in Badhoevedorp in Noord-Holland. Nelleke geeft een dag per week Hebreeuws. Daarnaast zijn Rahman en Nelleke samen directeurs voor Frontiers Nederland, een zendingsorganisatie onder moslims. Hiervoor spreken zij geregeld in verschillende kerken, e.d., zijn ze betrokken bij het trainen van kandidaat-zendelingen en zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het kantoor in Zaandam.

Project Haïti • René en Marianne
In Haïti ondersteunen we het werk van Hope Force International. Binnen deze organisatie werken René en Marianne Lako aan de wederopbouw van dorpen en gevens zij onderwijs aan de plaatselijke bevolking.

Project Sierra Leone • Sandra Lako
Sandra Lako is een medical coördinator in het enige kinderziekenhuis van Sierre Leone. Zij werkt voor de Britse organisatie Welbodi Partnership.

Project Spanje • Gerard en Rebeca
Gerard & Rebeca Adriaanse zijn als zendelingen woonachtig in Madrid, de hoofdstad van Spanje.
Sinds 1996 zijn ze fulltime zendelingen. Hun bediening bestaat voornamelijk uit het helpen van christelijke radiostations waar nodig. In de praktijk houdt dit ondermeer het produceren van radio-programmas in.
Sinds november 2019 werken Gerard & Rebeca bij Radio Encuentro, een internetradio in Madrid, waar allerlei christelijke radio-programmas worden opgenomen, die vervolgens worden uitgezonden door zo'n 80 FM-radiostations in Spanje. Radio Encuentro werkt samen met Trans World Radio.

Kinderdiensten
Activiteiten
Samenkomsten
Livestream en preken
Iedere zondag samenkomst om 10.00 uur • Kanaalstraat 8, Oost-Souburg